Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Zeydan Karalar, “Aydınlığa, refaha ve ileriye; sanat, kültür ve eğitimle yürüyeceğiz.”

Zeydan Karalar, “Aydınlığa, refaha ve ileriye; sanat, kültür ve eğitimle yürüyeceğiz.”

Güney Eğitim Vakfı’nın üniversite öğrencilerine destek amaçlı güz kahvaltısı gerçekleştirildi

 
 
 
Güney Egitim Vakfi’nin üniversite ögrencilerine destek amaçli güz kahvaltisi gerçeklestirildi
 
 
 
Zeydan Karalar, “GEV, burs verdigi ögrencisinin siyasi kimligini sorgulamaz.”
 
 
 
Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Güney Egitim Vakfi’nin (GEV), üniversite ögrencilerinin egitimine katki saglamak amaciyla ATOSEV tesislerinde  düzenledigi geleneksel Güz Kahvaltisi’na katildi. Zeydan Karalar’in esi Nuray Karalar, Altin Koza A.S. Yönetim Kurulu üyeleri Nebil Özgentürk, Timur Savci ile GEV Baskani Hasan Boga ile vakif üyelerinin katildigi etkinlikte konusan Baskan Zeydan Karalar, ilk olarak geride kalan 26. Uluslararasi Altin Koza Film Festivali’nin bir degerlendirmesini yapti.
 
 
 
BIR MARKA OLAN ALTIN KOZA ISMINI YENIDEN KAZANDIRDIK
 
Öncelikle bir marka olan Altin Koza ismini yeniden festivale vermekle ise basladiklarini belirten Baskan Zeydan Karalar, “Beni kirmayarak bu isi en iyi sekilde yapma noktasinda yönetimde yer alan, yönetimin disinda bize destek olan sanatçi kardeslerimizi arkadaslarimizi yürekten kutlamak istiyorum. Ödüllerin dagitildigi gece benim için gurur günüydü. Sanata ve sinemaya yaklasimin nasil olmasi gerektigini gösterdi.”
 
SIZLERI SEVINDIRDIGIM IÇIN SIZDEN FAZLA MUTLUYUM
 
31 Mart 2019 yerel seçimlerinin kazanilmasiyla ilgili görüslerini de paylasan Baskan Zeydan Karalar, “Bir insanin seçim kazanmasi bir toplumu bu kadar sevindirir mi, bu kadar mutlu eder mi?  Ben sizleri sevindirdigim,  mutlu ettigim için inanin sizden fazla mutluyum. Esasinda bir memlekette, demokraside 4 yilda bir seçim olur. Birisi kazanir, kazanamayan kazanana destek olur, saygi duyar. Ama bizim memleket  o kadar çok gerilmis ki, toplumun bir kesimi kendini o kadar yok sayilmis hissetmis ki! Nefessiz kalan, yasam alaninin kalmadigini duyumsayan kesim, kazandiginda nefes aldigini hissederek, çok sevinmistir. Esasinda bu gelinen noktada ortaya çikan tablo hos degil. Bir ülkede yapilan seçimlerde yenilen taraf, yasam hakki kalmadigini düsünüyorsa, kazanan kesim yeniden dogdugunu hissediyorsa bu çok iyi bir tablo degil” diye konustu.
 
ALTIN KOZA’DA SIYASET KONUSMADIK
 
Sanatin da egitimin de bir ülke için vazgeçilemeyecek olgular oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “Eger bir ülke ileri gidecekse, ülke aydin olacaksa, ülke müreffeh olacaksa, baris kardeslik tesis edilecekse, sanat ve dogru egitime ihtiyaç vardir. Sanat ve kültür ve egitim… Ve dikkat edin; biz altin kozayi icra ettik ama asla siyaset konusmadik. Asla siyasi bir görüntü ortaya çikarmadik. Festival, mensup oldugum siyasal parti hakimiyeti altinda gerçeklesmedi. Sanata ve kültüre siyaseti karistirmadik. Bu tarzimiz da her kesimin takdirini topladi.”
 
GEV, BURS VERDIGI ÖGRENCILERIN SIYASI KIMLIGINI SORGULAMAZ
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, egitime bakisini da aktaran Baskan Zeydan Karalar, sözlerini söyle tamamladi: “ Mustafa Kemal Atatürk, ‘Egitim iyi kullanildiginda bir ülkeyi refaha, aydinliga ve ileriye götürür, kötü kullanildiginda ise batirabilir’ diyor. Bu kadar önemli bir temel olguyu bizim iyi kullanmamiz gerek. Türkiye’de onlarca, yüzlerce vakif var ama, bunlarin çogu okuttuklari çocuklarin bir siyasi görüsün ferdi, elemani olsun diye çabaliyor. Yani bir tarikat ya da bir mezhep veya bir siyasal görüs onlarin üzerinde hakimiyet kurmaya çalisiyor. Ama Güney Egitim Vakfi’nin  en önemli yönü de bu iste burada ortaya çikiyor. Burs verdigi ögrencilerine ne siyasi kimligini soruyor, ne de kime oy verip vermeyecegini. Egitim böyle olur. Bizim amacimiz da bu. Biz istiyoruz ki; bu ülke demokrat bir ülke olsun, ileri, aydin bir ülke olsun. Müreffeh olsun, baris içinde, kardeslik içinde yasasin. Hukuk devleti olsun. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün kafasindaki ülke olsun istiyoruz.”
 
 
 
 


  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli